lördag 23 juli 2011

Norge.

Jag sitter här med en klump i halsen och en lätt panikkänsla efter att hela morgonen ha läst om gårdagens händelser i Norge. Igår när det hände så var ju de första ropen från media att det eventuellt var islamistiska grupper som låg bakom dåden. Bror och jag funderade på högerextremister, kändes liksom rimligare. Och det var det. En högerextrem man har alltså dödat, eller ja, mördat, 91 personer, 84 för egen hand (minst?). Ungdomar. Socialdemokratiska ungdomar. Och övriga i bombdådet i Oslo. Siffrorna väntas stiga ytterligare. Skadorna på hus var ju enorma i Oslo och man letar kroppar i vattnet utanför Utöya.
Ni vet ju redan allt det här. Det går inte att undvika. Men jag måste skriva något. Sorgen och chocken är stor och ja... Vad ska man göra.

Undrar också hur den där hemliga Säpokällan tänker idag kring att igår ha uttalat sig om att Säpo länge har väntat på dessa händelser, ett religionskrig som inte skulle låta något land komma undan. Och med religion menas självklart islamistiska grupper, Al Qaida och liknande.
Eh, sagt för mycket eller bara hittat på?

Alla som säger att nynazister är ofarliga kanske får ta och tänka om.
Och svenskar får gärna komma ihåg vilka som sitter i vår riksdag idag.

Tankarna går till drabbade och deras närstående.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar