onsdag 20 juni 2012

Hamburgerbröd.

Mer brödrecept blir det. Bakblogg? Nä, bara allmänt oinspirerad.

Bakade hamburgerbröd igår ser ni. GI-bröd, om man så vill. De blev goda. Och fina.

Fin, eller hur?

Gjorde bara 4, i två olika storlekar. Bra provomgång.
Så här gjorde jag, det är en halv sats och blir då typ 4-5 st bröd. Dubbla går såklart jättebra.

5-6 dl dinkelmjöl
ca 1 dl rågsikt
en halv matsked honung
en halv dl olivolja
ett halvt pkt jäst
1 tsk salt
ca 2.5 dl vatten
1 ägg
sesamfrön

Lös upp jästen i fingervarmt vatten med salt, honung och olivolja. Arbeta in mjölet och låt degen vara ganska kladdig. Låt jäsa en halvtimme under bakduk.
Baka ut degen och dela upp den i 4-5 bitar och forma till hamburgerbrödsform. Degen ska fortfarande vara lite kladdig, blir saftigast så med dinkel just.
Låt jäsa på plåt på bakplåtspapper under bakduk i någon halvtimme.

Pensla snabbt med ett uppvispat ägg och strö över sesamfrön.
Grädda i ugnen i 250 grader i 10-12 minuter.

Gör vegetarisk burgare till detta och mumsa på.
Eller låt någon annan göra burgaren, du har ju ändå gjort bröd, eller hur?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar