Bakade hamburgerbröd igår ser ni. GI-bröd, om man så vill. De blev goda. Och fina.
Fin, eller hur? |
Gjorde bara 4, i två olika storlekar. Bra provomgång. |
5-6 dl dinkelmjöl
ca 1 dl rågsikt
en halv matsked honung
en halv dl olivolja
ett halvt pkt jäst
1 tsk salt
ca 2.5 dl vatten
1 ägg
sesamfrön
Lös upp jästen i fingervarmt vatten med salt, honung och olivolja. Arbeta in mjölet och låt degen vara ganska kladdig. Låt jäsa en halvtimme under bakduk.
Baka ut degen och dela upp den i 4-5 bitar och forma till hamburgerbrödsform. Degen ska fortfarande vara lite kladdig, blir saftigast så med dinkel just.
Låt jäsa på plåt på bakplåtspapper under bakduk i någon halvtimme.
Pensla snabbt med ett uppvispat ägg och strö över sesamfrön.
Grädda i ugnen i 250 grader i 10-12 minuter.
Gör vegetarisk burgare till detta och mumsa på.
Eller låt någon annan göra burgaren, du har ju ändå gjort bröd, eller hur?
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar